SKLEP

The Blogger wyszedł na miasto

9 listopada 2016

Jesteśmy lepsi od Omnipollo. Handluj z tym!

Ale zanim ponownie naprężymy muskuły musimy się do czegoś przyznać: The Blogger to nasze pierwsze piwo, którego rezultatu do samego końca nie byliśmy pewni. Mateusz gdy już sobie ułoży w głowie plan na wywar, potrafi go tak zaprojektować i zrealizować, że na końcu otrzyma dokładnie to, czego się spodziewał. A z Blogerem było inaczej…

Jednego dnia intensywnie pachniał wędzonką, drugiego – już tylko Strong Alem. Raz przebijała się intensywna pieprzność, by kilkadziesiąt godzin później znikać. I zapętlić. Częstotliwość padania słowa określającego prostytutkę w brzydszy sposób zdecydowanie przekroczyła normy obyczajności, ale Mateo zwyczajnie nie dzierżył tego chaosu. Zachciało się nam wpuszczać do browaru blogerów, no to mamy. 😉

BECZKA W 40 MINUT

Nasza nadworna zasada głosi: nie wypuszczaj na świat piwa, pod którym się nie podpiszesz. Ostatecznie po degustacji pierwszej butelki stwierdziliśmy, że nie ma czego się wstydzić. W piwie znajdziecie wszystko to, co zapowiada etykieta, tyle że na bardzo subtelnym poziomie. I w sumie chyba dobrze wyszło, bo – jak powiedział Jerry na scenie Poznańskich Targów Piwnych – blogerzy też już zdążyli dojrzeć i w gruncie rzeczy bardziej liczy się dla nich po prostu dobry smak i stabilność, niż walenie po mordzie za każdą degustacją. No więc The Blogger pozostawi Wasze facjaty i tyłki w spokoju, ale to nie znaczy że nie jest dobry.

dscf2323

Dowód? Proszę bardzo: pierwsza beczka piwa zeszła w 40 minut (z zegarkiem w ręce). Tym samym pobiliśmy warszawski rekord Anagramu z Omnipollo, który osuszyliście w minut 45. Proszę bardzo. Nie ma za co.

WPUŚĆ BLOGERA DO DOMU

Miły i grzeczny The Blogger już zapukał do Waszych ulubionych sklepów i multitapów. Czeka tam, byś wziął go w łapę i patrząc prosto w zblazowaną twarz powiedział: „no nareszcie cwaniaczku to ja mogę skrytykować Ciebie!” Polujcie więc na tego koleżkę, bo drugiego Cherry Smoked Pepper Rye Wood Aged Strong Ale już nie będzie!

Za rok robimy z blogerami coś zupełnie innego, pewnie jeszcze bardziej odjechanego. Słyszeliśmy już o pomyśle dodania na cichą mokrego kartonu oraz fermentowania całości żytem. No co, my nie uwarzymy?!

dscf2428

Dzięki za wspólną akcję!

dscf2371

Jeszcze się pochwalimy, że dostaliśmy medal KPR za Nafciarza. Jako bonus powędrował do nas wór słodu od Weyermana 😉

dscf2420

Nagroda przydała się w czasie siesty. 😉